Beeldende vorming, Rosemarijn Dissen

Sinds ik afstudeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huijgens in 1998 geef ik les aan kinderen en volwassenen. Schilderen met acryl was mijn eerste insteek maar in de loop der jaren heb ik vele lesprogramma’s ontwikkeld met gebruik van diverse materialen en technieken.
Ik heb lesgegeven aan de Volksuniversiteit Haarlem, bij Basisschool de Polsstok in Amsterdam Zuidoost, bij bedrijven zoals IJmere, ik was docent beeldende vorming bij ROC ASA in Amsterdam. Voor kinderen van statushouders in Bloemendaal ontwikkelde ik een educatief zomerprogramma. Volwassen statushouders die in de Koepel in Haarlem verbleven gaf ik schilderles. Op LinkedIn is het hele overzicht te vinden. Klik hier
BASISONDERWIJS
Voor kinderen van groep 2 tot en met groep 8 heb ik lessen ontwikkeld, vaak met als basis elementen uit de kunstgeschiedenis.
In 2019 heb ik bij Hart/PleinC de cursus ‘Voor de klas in het basisonderwijs’ gevolgd en daarbij heb ik stage gelopen bij basisschool De Parel voor speciaal onderwijs. Ontzettend leuk om na twintig jaar weer een nieuwe uitdaging te vinden en het was een zeer positieve ervaring.
Graag overleg ik met de leraren van een basisschool over de wensen en verwachtingen voor we aan een project beginnen.
VOOR DOCENTEN
Leerkrachten in het basisonderwijs kunnen beeldende vorming goed inzetten aansluitend op lopende thema’s en projecten. Soms is het fijn samen teken-, schilder- en handvaardigheid technieken op te frissen en te ontwikkelen. Hoe kom je tot een beeldend project dat goed past binnen je lesprogramma? Met oefeningen en voorbeelden ontdekken we wat bij jou en jouw school past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *